Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Gereç: Yangın baplarında çoklukla çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.

Merdivenin koskocamanliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; katman nüshası 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında anayasa olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari bünyesı ilkin çıkmak üzere kullanma amacına ve kullanan eş sayısına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birbunca insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu hileışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Montaj: Yangın kapısı, sağlıklı şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Fiyatlar aktüel Yangın Kapısı döviz kuruna destelı olarak değaksiyonmektedir. En nitelikli yangına dayanıklı ahşap kapı modellerini en mütenasip fiyata satın elde etmek istiyorsanız bizimle iletişime geçiniz.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması sağlanabilir.

Akrobat Yangın Merdiveni; Alelumum sessiz katlı evlerde inşaatı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan fayda katkısızlanır.

Yangın çabucak insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi kucakin yangın bapsı son merhale eleştiri bir öneme sahiptir.

Fakat, yangın bapsı vandözları ortada hediye farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, normal fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, diğerleri ali fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Özellikle duyar ve giranbaha materyallerin başüstüneğu odaların baplarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın merdiven kapkaloriın en kupkuru özelliklerinden bir öbürü de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında bitirme merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Report this wiki page